Ny tur til Sverige.

Nu har jeg så været over Øresundsbroen 2 gange!! for den sidste dag i maj, tog vi turen til Sofiero Slotspark. Vi havde jo været der sidst i april, på turen til Båstad, og blev der helt enige om, at vi skulle se, når alle de rododendroner blomstrede.

Johnny er vild med rododendroner og jeg er vild med hostaer, også en fantastisk plante.

sdr

På vej til Sofiero, var der kæmpe lange bilkøer i modsat retning (heldigvis), men da der var tale om vejarbejde, så tænkte vi begge, at hjemturen nok skulle ske over Helsingør. Vi har Brobizz og ved hjælp af tilmelding til ClubBropas, så kunne vi også bruge bizzen til hjemturen (ja, faktisk kan dette system bruges til rigtigt meget).

I det mest vidunderlige vejr, kunne vi nu nyde alle disse fantastiske blomster. Sidst vi var der, gik vi på broen og kunne se ned på blomsterhavet, dennegang ville vi starte med at gå i/under blomsterhavet – se så lige her.

cof

sdr

oznor

når vi så en ekstra spændende udgave, så kunne vi på et lille skilt se, hvad sorten hedder – smart når man skal købe en af samme slags.

cof

cof

parken blev etableret i 1950’erne, hvilket stammerne jo også bærer præg af.

burst

dav

dav

der bliver læst flittigt..

dav

dette er en koreansk kornel – sådan en skal vi have – Johnny kæmper sig ind for at se skiltet, hvorpå der står navnet på planten.

sdr

cof

burst

sdr

Denne skulptur stod nede ved vandet, på et skilt stod følgende:

“Killerwhale”

Jim Hart

B.1952 Masset. British Columbia

Sculptors Symposium Sofiero 1990

oznor

set fra broen – under disse gik vi før.

sdr

broen.

Det var en fantastisk tur, vi var helt “høje” af alle disse indtryk – men alt får en ende og nu skulle vi så hjemad. Vi googlede os hurtigt til ruten mod færgen i Helsingborg. Jeg havde undersøgt hvordan man skulle forholde sig med brobizzen – hold da op hvor er det smart. Vi rullede ind i “automatisk” båsen (bizzen havde givet lyd”) tastede ind på automaten, fik billetten og kørte lige ombord, og straks begyndte færgen at sejle.

oznor

Helsingør forude.

Bortse fra at vi næsten ingen færger har mere i Danmark – hvor tit er det så at man har kunnet stå i solen og nyde en sådan overfart? En super afslutning på en dejlig oplevelse.

Men nu skulle vi have noget mad, så vi fandt gågaden i Helsingør og et sted at spise – havde en hyggelig samtale med et ægtepar fra Færøerne, der sad vi i temmeligt varmt vejr (varmegraderne må have været sidst i 20’erne) og hørte på, at når det var 14 graders varme på Færøerne, så svedte man på Færøerne, lokalbefolkningen altså. Men det var smart at temperaturen ikke havde de store udsving, for man kunne have den samme garderobe hele året, undtagen når man tog på ferie sydpå, så købte man sommertøj :-)

Efter en is, så måtte vi altså til det – hjemturen. Og den blev ganske forfærdelig, det kan godt være der havde været bilkøer i Sverige (og dem ville vi jo undgå) men vi kørte i kø fra Helsingør og til Hårlev – 2½ time i stegende hede, vi løb tør for vand, skoene blev for små (eller også var det fødderne der svulmede) – vi var helt færdige da vi endelig nåede hjem, men det ødelagde ikke den dejlige dag vi havde haft.

Ugen sluttede vi med det dejligste samvær med familien og en barnedåb.

cof

Sigrids barnedåb.

I denne tid er alle jo heldige med vejret – det var vi så også i går lørdag. Det er altså ikke det samme med en havefest i regnvejr.

Nu skal jeg slappe af, pusle lidt i haven. Al den træning med ben og cykel samt forskellige øvelser for bækken og ryg, har nu betydet at jeg har ordnet vores forhave (uden at ligge på langs bagefter, men måtte dog tage noget smertestillende bagefter, men kun lidt) – så føler jeg at jeg kan “gå på vandet” – nu vender det – optimismen blomstrer – alt ser lysere ud (men jeg ved jo godt, at sådan er det ikke, men jeg nyder disse perioder, hvor jeg ikke har konstante smerter – sol og varme, det er så godt.)