Undersøgelse af øjne.

Så kom dagen endelig, hvor jeg skulle til Roskilde Hospital og have min øjne undersøgt i forbindelse med et projekt jeg er med i.

Jeg har faktisk gennemgået den undersøgelse før – man får taget et fundusfoto, hedder det, optikerne er også begyndt at bruge undersøgelsen, men de må så til gengæld ikke udtales sig om evt. sygdomme – på fotoet kan man se om der er evt. grå/grøn stær eller måske noget diabetes, og så også – som denne undersøgelse skulle afdække, om der var kalkpletter – aldersbetingede forkalkninger også kaldet AMD.

Det er så underligt med de sygdomme som min er en af – dels afkalker vi vores knogler hurtigere end andre og dels forkalker vores blodårer (eller vi har en øget risiko) hurtigere end andre – derfor denne undersøgelse af øjnene.

Nu er jeg jo kommet en del på Roskilde Hospital, og sådan en ting som p-pladser er et mareridt. Når vi har skulle til foredrag, så har vi parkeret ude på vejen, altså helt udenfor matriklen – og så kommer jeg til denne undersøgelse og har aldrig set så mange tomme parkeringspladser, selv lige foran øjenafdelingen var der ledige pladser – jamen hvor heldig var jeg lige.

Ingen ventetid – og ind til undersøgelsen med mig. Det var en sygeplejerske der skulle foretage undersøgelsen, vi snakkede lidt om det jeg bla. gerne ville have at vide – altså ud over om jeg havde kalkpletter på øjnene. Jeg har nemlig lidt problem med at koordinere øjnene syntes jeg – ingen problemer når jeg se lige ud, men noget dobbeltsyn når jeg skal se til siderne, også begyndende hovedpine. Jeg vil gerne vide, om det evt. er følgevirkninger af den blodprop jeg har haft.

Hun ville noterer det til den læge som skulle se på mine billeder – hvis det nu var noget vedkommende kunne se på billederne ville jeg få besked.

Se, nu skulle jeg jo have taget nogle billeder med min mobil – men jeg blev så fornøjet over de meget flotte fotos der blev taget, at jeg helt glemte at tage et billede. Men alt er normalt – ingen forkalkninger. Så dejlig en besked.

På grund af nogle dråber jeg havde fået i øjnene, så pupillerne udvidede sig, så skulle jeg lige vente lidt med at kører bil – så jeg gik en lille tur på hospitalet, skulle bla. til hæmatologisk ambulatorium med nogle papirer – kender jo snart det hospital ud og ind, så jeg kunne skyde genvej gennem bygningerne, fint nok.

Det dobbeltsyn generer mig en del, så jeg havde besluttet mig til, at jeg ville forsøge at få en tid hos en øjenlæge. Sidst jeg havde behov for det, tog de ikke nye patienter ind og der var iøvrigt mange måneders ventetid på en aftale. Men jeg ringede til klinikken, fik kontakt i andet forsøg (ventetid på tlf.) og fik en tid i næste måned ?? – jamen hvor heldig er jeg lige :-)

Har så efterfølgende tænkt, at måske jeg selv kan gøre noget – måske er det noget med øjenmusklerne – måske kan jeg selv træne mine øjne – på google med mig.

2018-10-19

Side op og side ned med resultater – er det ikke utroligt hvad man kan finde på det internet? Så nu træner jeg øjne – det kan da aldrig skade, tænker jeg.

I denne tid fælder jeg hår – helt utroligt meget. Hvis ikke lige det var fordi jeg har læst et sted, at det er helt normalt lige nu (hvorfor ved jeg ikke) så ville jeg blive meget bekymret. Men på den anden side så har jeg været der før – med hårtab.

btf

bar plet.

Jeg har oppe midt på hovedet en plet som klør helt vildt, forsøger at lade være med at klø, for det er somom håret har en tendens til at forlade mig lige netop der. Men, vanen tro, så besluttede jeg at prøve noget helt nyt, i hvertfald for mig, for jeg er ikke til indtagelse af div. produkter for hvad som helst (får medicin nok) – så nu prøver jeg dette produkt:

2018-10-19 (2)

Har spist dem i en måned så forventer ikke at kunne mærke forskel endnu, men nu får vi se om det kan få håret til at blive på hovedet. Godt jeg kun vasker hår 2 gange om ugen, tør ikke tænke på hvad der ville ske, hvis det blev vasket hver dag – det er iøvrigt ikke nødvendigt for mig, har altid kun vasket det 2 gange om ugen.